Hazai földben
V novembri 1917 boli uložené v rožňavskom cintoríne telesné pozostatky mladého vojaka Štefana (István) Valkó, ktorý padol na fronte. Oplakáva ho matka - v tom čase vdova. [V školskom roku 1911/1912 navštevoval 7. triedu Evanjelického a.v. gymnázia v Rožňave. Účinkoval v školskom spevokole, získal finančnú odmenu zo základiny Ladislava Nehrera v šk. roku 1911/1912. In: Výročná školská správa Evanjelického a.v. gymnázia za rok 1911/1912].