Halálozás
Nekrológ o učiteľovi Matejovi (Mátyás) Jelenovi, ktorý zomrel vo veku 64 rokov v Michalovciach, kde aj pôsobil zodpovedne a nepretržite 36 rokov, ako učiteľ obecnej školy (od r. 1868). Pôvodne sa nechystal za učiteľa. Vstúpil do františkánského rádu. Život v kláštore mu však nevyhovoval, opustil kláštor a v Košiciach absolvoval prípavu na učiteľskú profesiu. Bol členom Zemplínskeho spolku učiteľov, dlhoročný pokladník vyšších tried. Bol bezdetný, ale adoptoval si jedno dievčatko - príbuznú. Vzorne sa o ňu staral. Stál pri zrode obecnej školy v Michalovciach, keď škola mala len 3-4 učiteľov. Dnes učiteľský zbor má 16 učiteľov. Riaditeľ školy Jozef (József) Máthiász stráca v ňom priateľa. Vychoval v maďarskom cítení celú vlasteneckú populáciu Michaloviec.