Farsangi mulatság Sztropkón
Referát zo spoločenskej zábavy, ktorú organizovala obecná škola v Stropkove 26.02.1905. Kultúrny program pozostával z klavírneho koncertu - Lászloné [?] Tost, Valér Lukasewics, hry na husle - Anton Stefanyak a Vojtech (Béla) Vankovics, recitácie v podaní Géjzu (Gézu) Boross a Jozefa (József) Farkasa atď. Menoslov účastníčok zvlášť dievčatá a zvlášť ženy. Výška poplatkov a darcovia. Výnos z akcie bude venovaný na pozdvihnutie úrovne knižnice školy.