Kaszinó est - N-r
Prvá časť referátu zo spločenského večierka v Konverzačnom spolku v Rožňave obsahuje kladné hodnotenie. Vysoko je hodnotená organizačná práca profesorov Katolíckeho vyššieho gymnázia v Rožňave. Druhá časť je text Prológu autora Gellérta Gorzó, profesora Katolíckeho vyššieho gymnázia v Rožňave.