Az Andrássy féle gombaszöki ménes
Informácie o predaji koní z chovu v žrebčinci grófa Gejzu (Géza) Andrássyho. Športové kone "Hadd lássunk" a "Rezgő" získali ocenenia na viacerých súťažiach. Vláda Uhorska kúpila koňa "Drága" za 25 000 korún. Kone z tohto a parchovianskeho žrebčinca sú odborníkmi vysoko cenené.