Holló szobrászmüvész családjának szomoru sorsa
Po úmrtí sochára Barnabáša (Barnabás) Holló 2.11.1917 ostala jeho rodina vo finančnej tiesni. Článok približuje umelcove peripetie so získavaním objednávok na jednotlivé diela na území Gemersko-malohontskej župy a Abovskej župy. Navrhuje zakúpiť niektoré diela pre mesto, aby sa finančne prispelo vdove a synovi.