A bőrgyári üzembehelyezése
Začalo sa s intenzívnou prípravou k znovuotvoreniu Markoóvej kožiarskej továrne v Rožňave. Terajší majiteľ Účastinná spololočnosť uhorských mäsiarov vyslala do mesta úradníkov, ktorí od 2.11.1917 pripravujú administratívne dokumenty. Budapeštianske vedenie vyslalo Jozefa Fränkela, ktorý vykonáva nábor robotníkov. Začali sa rokovania s bývalým majiteľom Františkom (Ferenc) Schneiderom.