A kath. főgimnázium sorozatos előadásainak megnyitó délutánja : Zahájenie cyklických prednášok na Katolíckom vyššom gymnáziu - -y-l-s
Referát z priebehu prvého večierka z radu cyklu prednášok profesorov Katolíckeho vyššieho gymnázia v Rožňave, ktorý sa konal 18.11.1917. Na programe bola prednáška Vojtecha (Béla) Erődiho A háború és a nő (Žena a vojna). V ďalšej časti referátu je podrobne hodnotený kultúrny program.