Holló Barnabás földink halála
Správa o úmrtí sochára Barnabáša (Barnabás) Holló vo Schwartzerovom sanatóriu v Budapesti. [Pochádzal z obce Chrámec, ako uvádzajú noviny Sajó-Vidék č. 46/1917, ale v encyklopédiách to nie je potvrdené.] Článok prináša prehľad jeho najznámejších diel: sôch, bust, pamätných tabúľ, ktoré sa nachádzajú v Budapesti (MR) a na území celého Uhorska. Taktiež prehľad ocenení, ktoré získal za svoje dielo. Na jar roku 1916 kvôli duševnej chorobe sa dostal do sanatória. Mal syna. Pochovaný bol 4.11.1917 na cintoríne (farkasréti) v Budapesti.