Tanitók jutalmazása
Prehľady vyznamenaných učiteľov ľudových škôl Gemersko-malohontskej župy, ktorí boli odmenení finančnými odmenami za šírenie maďarského jazyka: Albert Perényi z Tisovca, Mészáros Gyuláné z Muráňa, Vojtech (Béla) Úthy z Pohorelej a ďalší.