A jászóvári premontrei kanonokrend gyásza : Kertész Miksa nagyváradi prémontrei főgimnáziumi tanár halála
Správa o úmrtí Maximiliána (Miksa) Kertésza, premonštrátskeho kňaza a profesora na Katolíckom vyššom gymnáziu v Oradei 19.10.1917. Študoval v Rožňave.