Filléregyleti gyülés
Referát zo spolkovej akcie Humenského grajciarového spolku židovských dievčat (Homonnai Izraelita Leány Filléregylet) dňa 28. 06. 1905. Slávnostný príhovor mal penzionovaný lekár Dávid (David) Thomán, ktorý 38 rokov pôsobil v Humennom a t.č. žije v Užhorode. V kultúrnom programe vystúpili Oľga (Olga) Friedmann a Irena (Irén) Spira.