A "Zemplénmegyei Tanitőegyesület" mezőlaborci közgyülése
Referát o valnom zhromaždení Spolku obecných učiteľov Zemplínskej župy (Zemplénvármegye Általános Tanitó Egyesület), ktoré sa uskutočnilo 13.06.1905 v Medzilaborciach. Účastníkmi boli štátni aj konfesijní učitelia. Slávnostný príhovor mal hlavný slúžny okresu Humenné Mikuláš (Miklós) Haraszty. Za ním vystúpil kráľovský školský inšpektor István Benyovszky a riaditeľ Humenskej expozitúry župného školského inšpektorátu (Homonnai tenfelügyelői kirendeltség) Alexander (Sándor) Munka.