Multak emléke - Doby, Anton, feöldi
Historická črta, ako spomienka na pamätné dni národnooslobodzovacieho boja Uhorska. 5.06.1849 jasavý návrat Lajosa Kossutha do Budapesti, kde ho vítali nadšené davy ľudí. Predchádzalo mu obliehanie Budapešti, ktoré sa začalo 4.05.1849. Text vzájomnej korešpodencie medzi uhorským generálom Arthurom Görgely a rakúskym generálom [Henrik] Hentzi [arthurmi] z tohoto obdobia.