Multak emléke - Doby, Anton, feöldi
Historická črta o zakladateľovi kniežacieho rodu Rákoczi. Žigmund Rákoci sa narodil a zomrel v obci Vladiča (1544-1608). Pôsobil ako kapitán hradu Eger. Bol trikrát ženatý. Jeho závet je napísaný čistou maďarčinou a nachádza sa v archíve grófov Erdődy. Pochovaný je v ev. reformovanom kostole v Szerecsi (MR).