A kath. főgimnázium II. ismeretterjesztő előadása - - a.
Referát kladne hodnotí druhé z podujatí prednáškového cyklu na Katolíckom vyššom gymnáziu v Rožňave, ktoré sa konalo [2.12.1917]. Prednášal profesor Eduard (Ede) Filó na tému o vojenských výbušninách. V kultúrnom programe bola vysokocenená práca Dr. Gellérta Gorzó ako zbormajstra.