Uj részvénytársaság Rozsnyón
Vedúci veľkoobchodu s múkou, korením a koloniálnym tovarom v Rožňave - Miksa (Maximilián) Róth, ktorý zastupuje majiteľa Maximiliána (Miksa) Weisza, plánuje založenie veľkoobchodnej účastinnej spoločnosti. Základný kapitál 150.000 korún resp. 300.000 korún, pričom 1/3 je istená podielnikmi.