Pénzügyi kinevezés
Dezider (Dezső) Hámos, tajomník finančný, ktorý pôsobil pri Finančnom riaditeľstve v Budapesti (MR) bol menovaný daňovým komisárom (földadónyilvántartási biztos) v decembri 1917. Pochádza z Gemersko-malohontskej župy.