Mütanrendőri bejárás
Ondrej (Endre) Szeman a Ernest (Ernő) Wuffka, členovia odbornej komisie, previedli odskúšanie stavebných technológii na vystavaných lesných priemyselných železniciach v panstve kniežaťa Filipa Szász Coburga 13.12 1917 na 5,4 km trati v Martine a 14.12.1917 na 10 km trati v Závadke nad Hronom.