Főtisztek tanulmányutja
Cisársko-kráľovská vojenská škola z Viedne usporiadala v Humennom dňa 23.-25.07.1905 náučnú cestu pre svojich najvyšších dôstojníkov a pre 2.ročník 11.skupiny školy. Traja najvyšší dôstojníci boli ubytovaní u gróga Andrássyho v kaštieli v Humennom. Z Humenného pokračovali v ceste do Galície.