Mese délután - -y -l -s
Štátna ľudová škola v Rožňave pripravila na prvý decembrový týždeň roku 1917 rozprávkové popopudnie. V programe sa predstavili: riaditeľ Ján (János) Schmögner s hlavným otváracím príhovorom. Báseň Gellérta Gorzó, profesora Katolíckeho vyššieho gymnázia v Rožňave s názvom Emberország lánýáról, fiáról (O dcére, synovi Ľudstva) predniesla žiačka školy Jolana (Jolán) Badinyi. Klavírny doprovod zabezpečoval Koloman (Kálmán) Fodor, profesor Katolíckeho vyššieho gymnázia v Rožňave.