Levél Lourenço Marquesból : Délafrikai élményeimhez - Markovits, Samuel
Pokračovanie listov od Samuela (Soma) Markovitsa pre týždenník Homonna és Vidéke z hlavného mesta Mozambiku. Vzhľadom na to, že ochorel na maláriu, pobyt v južnej Afrike prerušil a odcestoval liečiť sa do Budapešti. V liste vyjadruje presvedčenie, že v r.1906 sa natrvalo vráti do Uhorska vzhľadom na všestranne zlé podmienky v Afrike. [Autor je pravdepodobne regionálny. V encyklopedických dielach SBS, Szinney, MÉL sa neuvádza. Ostáva na prebádanie.]