Levél Laurenço Marquesből - Markovits, Samuel
Pokračovanie listu Samuela (Soma) Markovitsa z južnej Afriky pre týždenník Homonna és Vidéke. Hospodárska kríza a jej vplyv na bankroty. Počas 5 mesiacov bolo v meste ohlásených 8 bankrotov. 4 tisíc baníckych rodín opustilo Laurenço Marques [dnes Maputo]. [Autor je pravdepodobne regionálny. V encyklopedických dielach SBS, Szinney, MÉL sa neuvádza. Ostáva na prebádanie.]