Kalmár Imre : Ezer 835 - 1912
Nekrológ Imricha (Imre) Kálmana, hlavného inšpektora uhorskej železnice na dôchodku, výkonného riaditeľa Rožňavskej sporiteľne a neskôr člena riaditeľskej rady. Narodil sa v Rožňave, v starej obchodníckej rodine. Dal sa na vojenskú dráhu. Po odoznení revolučných rokov 1848/1849 ukončil strednú školu a ukončil herecký inštitút v Budapesti (MR). Pôsobil ako dramatický herec vo významných divadlách. Zdravotnýstav ho prinútil opustiť túto dráhu a začal pracovať ako pokladník na panstve Emanuela (Manó) Andrássyho, neskôr v rimamuránskej železiarskej spoločnosti. Manželka Irma rod. Horváth.