A Sajóvölgyi Bank
V Rožňave sa začiatkom februára 1912 pripravovala zakladajúca schôdza Slanskodolinskej banky. Sídliť by mala v budove biskupskej rezidencie. Zakladajúci členovia: Gustáv (Gusztáv) Specián, Elemír (Elemér) Nagy, Dr. L. Auerbach, Dr. Michal (Mihály) Gothilf, Gejza (Géza) Kubinyi ml. a ďalší.