Palóc lakodalom - Móczy
Opis národných zvykov a obyčají na hostine v oblasti horného Uhorska. Ukážky nárečia (tzv. palóc) v tejto oblasti. [Autorom je pravdepodobne profesor Katolíckeho vyššieho gymnázia v Rožňave, redaktor týždenníka Sajó-Vidék - Mikuláš (Miklós) Komoróczy. Bol známym hercom, ktorý svoje humorne ladené výstupy prednášal práve v tomto nárečí nielen v Rožňave, ale aj na území dnešného Maďarska].