A rozsnyói háztartási tanfolyam
Z iniciatívy Dobročinného ženského splku v Rožňave prebehol v mesiacoch január-február 1912 v priestoroch Františkinho útulku v Rožňave kurz domácich prác. Odborné prednášky viedli Františka (Franciska) Racsek, Ilona (Helena) Soltész, Mária (Mariska) Zsetvai a Klein Kálmáné.