Művelődési est
Ďalšou prednáškou pokračoval 10.03.1912 prednáškový cyklus Osvetového spolku v Rožňave. Vystúpil Vojtech (Béla) Koppányi, profesor [Katolíckeho vyššieho gymnázia v Rožňave], s prednáškou na tému Tripolis. Boli premietnuté aj obrázky. V druhej časti podujatia recitoval satirické verše Jozef (József) Erdős. [Pravdepodobne sa jedná o jeho vlastnú tvorbu. Nie sú však uvedené názvy].