Kinevezés
Minister financií vymenoval v októbri 1917 finančného praktikanta Elemíra (Elemér) Karpinszkého, ktorý pôsobil pri Kráľovskom daňovom úrade v Rožňave za daňového úradníka pri Kráľovskom daňovom úrade v Kovine (Srbsko).