A vármegye ellentállása gróf Andrássy Gyula tanulmánya - Andráši, Július
Úvodník venovaný príspevku-štúdii grófa Júliusa (Gyula) Andrášiho v monografii "Zemplénvármegye monografiája" [Monografia Zemplínskej župy]. Spracoval časť "Vármegye rendszer" [Systém župy]. Zaoberá sa v nej históriou Zemplínskej župy a jej postavením v dejinách Horného Uhorska