Püspök látogatás
Referát z pracovnej birmovnej cesty pomocného rímskokatolíckeho košického biskupa Augustína (Ágost) Fisher-Colbrie v Zemplínskej župe v septembri 1905. Hlavný slúžny okresu Humenné Mikuláš (Miklós) Haraszthy ho očakával na hranici obce Lukáčovce odetý v maďarskom odeve. Bola postavená slavobrána, kvaléria so 40 jazdcami. Ubytovaný bol u statkára Géjzu (Géza) Lukovits. Navštívil obce Hankovce, Kvakovce, Žalobin.