A szinművészet kulturális hivatása - Réz, Ladislav
Príspevok ev.reformovaného duchovného z Humenného, ktorý sa v svojej úvahe zaoberá dejinami, poslaním a súčasnosťou divadelníctva, ako aj úlohou divadla vo vlasteneckom zmýšlaní jednotlivcov.