Üdv Ujhelynek : Nyilt levél a szerkesztőhőz
Text listu, ktorý napísal penzionovaný lekár z Užhorodu Dávid Thomán s tematikou venovanou oslave a chvále otvorenia divadla v Sátoraljaujhely. Adresuje ho redakcii novín Zemplén v Sátoraljaujhely. [Menovaný dlhé roky pôsobil vo funmkcii okresného lekára v Humennom].