Szinpártoló egyesületünk megalakulása
Minister vnútra potvrdil svojím podpisom stanovy Spolu priaznivcov divadla v Rožňave. Za predsedu spolku bol zvolený Dr. Michal (Mihály) Gotthilf a za podpredsedu Oskár (Oszkár) Maurer. Zakladajúca schôdza zvolila predsedu spolku a 1 člena za reprezentantov na oblastné zhromaždenie v Sátoraljaujhely (MR) 31.03.1912.