Művelődési egyesületünk
Osvetový spolok v Rožňave pripravil na 24.03.1912 spoločenský večierok pozostávajúci z prednášky Štefana (István) Götza, profesora Evanjelického a.v. gymnázia v Rožňave. Prednášal o predchodcoch čleveka a svoju prednášku doplnil premietaním obrázkov. Jozef (József) Erdős predniesol svoju satirickú poému Vojna v Tripolise a udalosti jej predchádzajúce (A tripoliszi háború és előzményei). V závere podujatia recitovala Zlatica (Aranka) Regula.