Főigazgatói látogatás
Hlavný školský inšpektor banskobystrického obvodu ukončil 20.03.1912 návštevu dvoch rožňavských gymnázií. Počas jedného týždňa si vypočul prednášky pedagógov v jednotlivých triedach a zhodnotil vyučovací proces.