A Sajóvölgyi Bank megalakulása
Zakladajúce zhromaždenie Slanskodolinskej banky, účastinnej spoločnosti v Rožňave sa konalo 21.03.1912. Predsedom bol zvolený Gustáv (Gusztáv) Spéczián, tajomníkom, Dr. Michal (Mihály) Gotthilf. Do riaditeľskej rady boli zvolení: Anton (Antal) Hámos, Elemír (Elemér) Nagy, Michal (Mihály) Gotthilf, Valentín (Bálint) Gintner, Gejza (Géza) Kubinyi ml. a ďalší.