Mátyás király szobra Sajógömörön
Gemerský rodák z obce Chrámec Barnabáš (Barna) Holló pracuje vo svojom budapeštianskom ateliéri na soche kráľa Mateja Korvína, ktorá bude stáť v obci Gemer. Prípravný výbor bude propagovať toto podujatie a hľadať finančnú podporu aj mimo Gemersko-malohontskú župu.