Bankalapitás Pelsőczön
V apríli 1912 sa pripravovalo založenie Národohospodárskej banky, účastinnej spoločnosti v Plešivci so základným kapitálom 156 00 korún. Na čele hnutia za založenie peňažnej inštitúcie stál evanjelický reformovaný kňaz z Plešivca Ján (János) Duzsa.