A főispáni titkár távozása
Župný tajomník Gemersko-malohontskej župy - Alexander (Sándor) Szabó bol v apríli 1912 vymenovaný ministrom v rovnakej funkcii do župy Erdély. Dočasným zastupovaním bol poverený právny praktikant Jozef (József) Smál.