Sziegmeth Károly halála
Správa o úmrtí železničného inžiniera Karola (Károly) Sziegmetha [aj Siegmetha] dňa 21.04.1912 v Mukačeve na Ukrajine. Bol zakladateľom východnej sekcie Uhorského Karpatského spolku, jeho dlhoročným podpredsedom, bol členom Spoločnosti objaviteľov Aggteleckej jaskyne, rytierom rádu Františka Jozefa. [Pozri j Mihóková, M.: Slovník košických osobností 1848 - 1918, s. 366-367].