Bankalapitás Pelsőczön
V Plešivci bola založená nová banka Národohospodárska banka, účastinná spoločnosť 21.04.1912. Vedúcim bol zvolený Jozef (József) Szentiványi. Do riaditeľskej rady: B. Hevessy, M. Hoffmann, M. Weisz a ďalší.