Nagyszabásu gőztégla gyárat
Ferdinad (Nándor) Szilvássy modernizuje svoju tehelňu - plánuje ju zariadiť strojmi na parný pohon. Denne vyprodukuje 10 - 15 000 tehál. Mestské zastupiteľstvo už vydalo povolenie.