Érettségi kormánybiztos
Mikuláš (Miklós) Fischer, riaditeľ Evanjelického a.v. gymnázia v Spišskej Novej Vsi bol vymenovaný za vládneho maturitného splnomocnenca ku skúškam na Evanjelické a.v. gymnázium v Rožňave začiatkom mája 1912.