Nagy idők tanuja
Správa o úmrtí Benedikta (Benedek) Hevessyho hevesi, priameho účastníka národooslobodzovacieho boja v rokoch 1848/1949. Pôsobil vo verejnom živote Gemersko-malohontskej župy: bol slúžnym, poslancom Národného zhromaždenia za okres Putnok (MR), bol podpredsedom Strany nezávislosti v župe. Posledné roky života strávil na rodinnom majetku v obci Figa. Zomrel 27.04.1912. Pochovaný bude v rodinnej hrobke vo Fige.