Dobsina járásbiróságot óhajt
Dávnym snom Dobšinej je zriadenie okresného súdu v meste. Písomnou žiadosťou sa niekoľkokrát obrátila na ministra spravodlivosti už v minulosti, ale neúspešne. V máji 1912 bola vyslaná v tejto veci delegácia do Budapesti (MR).