Első választmányi ülésünk
Do pôsobnosti Spoločnosti hornouhorských spisovateľov a novinárov patrilo v roku 1912 12 žúp z oblasti horného Uhorska - teda dnešného Slovenska. Za riadnych členov bolo prijatých 179 spisovateľov a novinárov. Článok obsahuje menoslov zakladajúcich členov. Riadnymi členmi sa o.i. stali: M. Komoróczy ako člen výboru, Š. Dittel, V. Lóska, M. Pásztor, L. Váry, R. Hazslinszky, O. Járossy, L. Réz, J. Blum. Článok obsahuje zoznam členov z Rimavskej Soboty, Dobšinej a Tornale.