Halálozás
Vo veku 66 rokov zomrel 7.05.1912 v Rimavskej Sobote Štefan (István) Terray, pokladník Rimavsko-muránskej železiarskej účastinnej spoločnosti na dôchodku a zároveň zakladateľ župného múzea a vynikajúci archeológ. Pochovaný bol 8.05.1912 v Rimavskej Sobote. Jeho manželkou bola Jolana, rod. Vékey.