Vármegyei tűzoltó szövetség
Začiatkom mája 1912 sa začali rokovania podžupana Gejzu (Géza) Lukácsa a náčelníka požiarneho (hasičského) družstva Hevešskej župy Mikuláša (Miklós) Jászberényiho o založení Hasičského družstva (spolku) Gemersko-malohontskej župy. Zakladajúce zhromaždenie bude 23.06.1912 v Rimavskej Sobote za účasti zástupcov Rožňavy: Antona (Antal) Bajtlera, Ondreja (Endre) Járosshyho.