Kegyeletes iskolai alapitvány
Nebohý Štefan (István) Svachulay, budapeštiansky advokát a bývalý študent Rímskokatolíckeho vyššieho gymnázia v Rožňave, založil na svoje meno 2.000 korunovú základinu. Jeho syn Dr. Zoltán Svachulay, finančný tajomník z Budapesti (MR), začal realizovať prianie svojo otca a oznámil riaditeľovi gymnázia, že financie sú určené pre 1 slovenského, resp. nemeckého študenta školy ročne, ktorý dosiahne mimoriadne výsledky v štúdiu maďarského jazyka.